Roman German

Tehnoloogia. Äri. Raha

kolmapäev, juuni 28, 2006

Mis see feedburner veel on?


Kui sa oled nagu mina, siis sa loed mõndasid blogisid regulaarselt oma RSS lugejaga.

Kui sa oled nagu mina, siis on sul oma väike blogi ja sa oled loomult uudishimulik - sind huvitab kui palju inimesi sinu blogi loeb ja kui paljud teevad seda RSS lugejaga (need lugemised teadupärast lehe külastamise arvus ei kajastu).

Kui sa pole nagu mina, siis see postitus sind ei huvita ja sa jätad selle lugemise vahele :)
(Või lähed ja uurid, mis imeloom see RSS on ? )

Selleks, et teada saada, kui paljud inimesed sinu blogi oma RSS lugejaga regulaarselt loevad on targad inimesed aadressil www.feedburner.com välja mõelnud teenuse, mis võtab sinu olemasoleva RSS voo aadressi, töötleb seda ja annab sinu blogi jaoks välja uue RSS voo, mida siis olemasoleva asemel jagama hakata.

Sellise RSS voo aadressi muutmise peamine eelis on selles, et hiljem on võimalik Feedburneri kodukalt näha kui palju lugejaid sul kokku on ning kui paljud on päevade lõikes otsustanud sinu blogi lugema hakata.

Just Feedburner on olnud üks neid paljuräägitud veebiteenuseid, millest igal pool välismaa bloginduses (ja isegi mainstream ajakirjanduses - CNN ) räägitakse. Sellest hoolimata tundub, et enamik Eesti blogijaid, kes on Feedburnerist kuulnud, ei tea milleks antud teenus hea on.

NB! Veel enne suve lõppu soovin teada saada, miks on kasulik oma blogi postitusi märgistada (tagging). Kui keegi teab, siis võiks öelda.

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Minu arusaamise järgi on tagi puhul tegemist sildiga. Paned oma postitusele külge sildid, käesolevale näiteks "rss" ja "feedburner". Tegemist on nagu kategooriatega, mis ei ole hierarhiliselt struktureeritud.

Need peaksid siis aitama technorati taolistes kohtades asju sorteerida.

Tagid kogusid ilmselt suuremat populaarsust del.icio.us kaudu, kui igaüks saab linke sildistada ja nii tekib metainfo, mis on otseselt seoses masside arvamusega (folksonomy) erinevalt eliidi loodud hierarhilisest struktuurist (taxonomy).

09:57  

Postita kommentaar

<< Home