Roman German

Tehnoloogia. Äri. Raha

neljapäev, aprill 27, 2006

Sotsiaalne positsioneerimine

Aprilli alguses kirjutas Raul oma blogis:


Huvitav millal näevad ilmavalgust teenused, mis kombineerivad omavahel sotsiaalseid võrgustikke ja asukoha määramise tehnoloogiaid.
Näiteks kasutajal tekib linna peal ootamatult vaba aega ning ta tahaks teada, millised tema kontaktidest asuvad temast 500 meetri raadiuses, et kokku saada ja midagi ette võtta. Või näiteks kui kasutaja tahab kokku saada kellegagi, keda ta varem pole näinud, siis kasvõi ligikaudne info tema asukohast võib üsna kasulikuks osutuda.


Eile käisin ühel huvitaval seminaril, kus üheks esinejaks oli Ülar Mark Positiumist.
Nemad on valmis saanud eeskujuliku rakenduse, mis laseb veebist päringuid teha inimeste liikumisteede kohta. Taolise aplikatsiooni olemasolu loob kõik eeldused selleks, et tekiksid järgmise põlvkonna sotsiaalsed võrgustikud, mida saab inimeste asukoha määramisel efektiivselt ära kasutada kõikvõimalike erinevate rakenduste tekkimiseks.
Näiteks Tallinna Kaubamaja on kindlasti huvitatud sellest, et minu telefonile saadetaks reklaam sooduspakkumistega, kui viibin kaubamaja läheduses - seda muidugi juhul kui ma olen selleks nõusoleku andnud.